Услугите, които предлага фирмата

Градинарските услуги, които предлагаме включват всичко необходимо за един красив, модерен и неповторим двор - от оглед на обекта, изготвяне на проекта, подбор на растения подходящи за терена, монтаж на поливна система, затревяване чрез тревна смеска или полагане на чим, засаждане на декоративни дървесни и храстови видове или плодни дръвчета, зацветяване и направа на цветни композиции, аранжиране на скален кът или алпинеум до направата на оригинален рисунък на плочопътеките, алеите, настилките от камък и подредбата на градински архитектурни елементи. В комплекта от услугите ни са включени и проектирането и изграждането на поливни системи и абонаментна поддръжка на дворове, градини и други зелени площи. Работим с висококачествени растителни и строителни материали, както проверени интродуцирани дървесни и храстови видове.

Изграждане

Екипът от професионалисти ще се погрижи всяко едно растение, градински елемент или архитектурно съоръжение в двора да намери своето най-подходящо място.


Виж още

Поддръжка

За да се запази красотата на градината е нужна постоянна поддръжка. Тя включва редовно косене на тревната настилка, подрязване и оформяне на декоративните дървета, храстови групи, жив плет, рози, плевене и други грижи по отглеждането през вегетацията.


Виж още

Ландшафтно проектиране

Според специфичните желания на всеки клиент ще разработим уникален проект с всички нужни документи към него. Всяко едно негово искане ще бъде пренесено върху чертежите и проектите на зелените площи. Няма значение дали ще е проект за вътрешно или външно озеленяване, ние ще придадем оригиналност и модернистично решение.


Виж още

Първоначално почистване

Към първоначалното почистване са включени дейностите свързани с премахмането на изсъхнали, болни или увредени дървета и храсти. Много често в неподдържаните дворове се наблюдава прерастване на короните на дърветата и навлизането им в чужди имоти, кабели за комуникация или около стълбове. Освен тях друга често срещата гледка са избуяли шубраци от шипки, къпини, повет и други лиани. За да придобие красив и изчистен вид на терена се извършват следните операции: косене с моторен тример на диворастяща растителност, кастрене с моторен трион сухи, болни или опасни дървета, фрезоване с мотофреза и заравняване на терена след това. След като някои от тези дейности или всичките се извършват може да се радвате на един светнал двор, разкриват потенциалната си красота. След почистването много по-лесно може да се начертае представата за бъдещия вид на дворното пространство.


Виж още

Интериорно озеленяване

Отглеждането на растения в дома е един от начините, за да се внесе разнообразие. Интериорното озеленяване не е само подреждане на саксии с цветя , а и постигане на тяхното правилно и оптимално разположение .


Виж още

Аграрни консултации

Много често в двора се отглеждат овощни дръвчета и зеленчуци. Те също имат нужда от специални грижи, които включват торене, пръскане с препарати против вредители и болести, както и резитба за оптимално плододаване.


Виж още

Растителна защита

Появата на нагризани листа, засъхнали клони или петна по иглиците никога не е приятна изненада. Най-често тези признаци се дължат на гъбни или вирусни заболявания, насекоми или паразити. За предпазване от тях е нужна професионална консултация.


Виж още

Поливни системи

Благодарение на поливните системи ще си спестите много време и усилия. „Литарски“ ООД ще ви предложи най-оптималното за вашата градина напояване по индивидуален проект с качествени материали.


Виж още

Искате ли да имате вашата мечтана градина?
Ние работим, за да сбъдваме тези мечти.


Свържете се с нас